Over ons

Fruit werd ons thuis met de paplepel ingegeven.
En dat moet je niet alleen letterlijk nemen. In ons gezin stond alles in het teken van fruit. Onze ouders begonnen als marktkramers in fruit en vertelden elke dag passioneel over hun product.

Een appel was nooit zomaar een appel

Als kind leerden we dan ook anders kijken naar fruit. Een appel was nooit zomaar een appel. Welke kleur heeft hij? Hoe smaakt hij? Is hij knapperig of sappig? Welk vorm heeft hij? We leerden niet alleen houden van de smaak van fruit, maar ook van elk detail en alles errond.

Met die aangeboren liefde voor fruit kijken we vandaag ook naar onze producten. Zo houden we onze klanten meer dan tevreden. We doen dit in de selectie van onze leveranciers en producten ter plaatse. Maar ook op de werkvloer in Brussel waar we elke levering screenen voor die naar de groothandelaar gaat.

 Met onze kennis en ervaring sturen we ons aanbod ook permanent bij. Niet alleen op vraag van de markt, maar ook volgens onze eigen eisen en de trends die we opsnuiven. Alleen zo komen we dagelijks tot een echte selectie Superfruit. 

Tom Deblaere

1979
Het begin

Walter Deblaere en zijn echtgenote Betty starten als marktkramers met fruit.

1985
Start van de NV Superfruit

De NV Superfruit wordt opgericht met als doel kwaliteitsfruit te importeren.

1987
Start te Brussel

Start verkoop op het ECFG te Brussel met een eerste magazijn.

1991
Uitbreiding te Brussel

Superfruit breidt uit,een aanpalend magazijn wordt aangeworven en leidt tot de verdubbeling v.d. oppervlakte.

1995
Nieuw bedrijfsgebouw

Het nieuwe bedrijfsgebouw (te Roeselare)  gelegen aan de inrit van de REO veiling wordt in gebruik genomen. Naast het hoofdkantoor biedt het gebouw ook de gelegenheid tot extra stockage ruimte (1500m2).

2000
De 2de generatie aan het roer

Tom Deblaere neemt de dagelijkse leiding over. 

 

2018
Opnieuw verhoging capaciteit

Door optimalisatie en uitbreiding van het gamma dringt een nieuwe uitbreiding zich op. Superfruit verwerft 2 aanpalende magazijnen en verhoogt zijn totale opp. op het ECFG tot 1400 m2.